Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

KYLÄYHDISTYKSEN HALLITUKSEN KOKOUS
29.3.2009, sunnuntaina klo 19.00 -21.30 kyläyhdistyksen tiloissa Sieppijärven koululla.
Läsnä hallituksen jäsenet: Kari Koivumaa, puheenjohtaja, Katariina Granat, sihteeri, Veikko Kylmämaa, Ossi Lappea ja Emmi Vaattovaara. Varapuheenjohtaja ja ns. Kota-projektin vastuuhenkilö Taisto Liikamaa saapui kokoukseen klo 20.30. Poissa: Mikko Pääkkölä.
1.
Puheenjohtaja Koivumaa avasi kokouksen. Sihteeri Granat luki edellisen kokouksen pöytäkirjan. Läsnä olleet allekirjoittivat pöytäkirjan, joka näin oikeaksi todettiin.
2.
Hallitus merkitsi tiedoksi Kolarin kirkkoherran kanslian lähettämän pöytäkirjaotteen, joka liittyy rahoituspäätöstä odottavan Kuurusenvuoman kodan rakentamispuihin. Pöytäkirjan mukaan Kolarin seurakunta on päättänyt jo 25.8.2005 pidetyssä kirkkoneuvoston kokouksessa lahjoittaa kyläyhdistyksen anomuksesta rakennuspuut Kolarinsaaren seurakunnan palstalta.
Hallitus niin ikään merkitsi tiedoksi Kolarin seurakunnan lähettämän pöytäkirjaotteen 15.8.2007. Tämän mukaan kirkkoneuvosto on päättänyt, että seurakunta ei ota itselleen hoitovastuuta Laestadius-polusta ja sen rakenteista.
3.
Hallitus merkitsi tiedoksi, että lähikauppa-Siwa ei ota hoitaakseen Kolarin apteekin mahdollisesti Sieppijärvelle järjestämää Lääkekaappia. Sieppijärvellä ei tällä hetkellä ole apteekin palveluja.
4.
Hallitus päätti järjestää Sieppikosken kohdalle, Tammen laavulle, koko perheen pääsiäistapahtuman lauantaina 11.4.2009 alkaen kello 13.00. Kyläyhdistys järjestää erityisesti lapsia ajatellen ohjelmaa: kutsutaan kylän poromies Ismo Hakala mukaan poroinensa. Sihteeri laati tapahtumasta ilmoituksen, joka tässä: ”Tervetuloa kaikki kyläläiset, omat ja pääsiäisvieraat perheineen, viettämään pääsiäislauantaita Sieppijärvelle, Tammen laavulle la 11.4.2009 alkaen kello 13.00! Kyläyhdistys järjestää puffetin: makkaranpaistoa, munkkikahvia, mehua; lapsille ohjelmallista touhua; myös arpoja myytävänä. Nähdään pääsiäisenä, tervetuloa! t. Sieppijärven kyläyhdistys”
Ilmoitus päätettiin laittaa kylän nettisivuille ja Luoteis-Lapin Pidä mielessä – palstalle.
5.
Merkittiin tiedoksi, että puheenjohtaja ja sihteeri ovat tavanneet kyläsivujen ylläpidosta vastaavan Ari Ungan. Hänen kanssaan on sovittu periaatteet kyläsivujen kehittämisestä. Hallitus oli hyvin
tyytyväinen jo nyt nähtävillä olevaan kyläsivujen uuteen ilmeeseen. Ari Unga sai hallituksen jäsenilta suuret kiitokset osaamisestaan ja yhteistyöstään kyläyhdistyksen kanssa.
6.
Hallitus päätti esittää Lapin ympäristökeskukselle omat ehdotuksensa tärkeimmistä Sieppijärven kylän ns. yty-töistä. Useimpia listalle merkittyjä töitä on pyydetty vuosittain, uimarannan puhdistamista jo vuodesta 2004 lähtien. Koska töitä ei ole saatu toteutettua, yritetään taas. Kyläyhdistyksen yty-työesitykset ympäristökeskukselle:
a.
Maisemointitöitä kylän raitilla: teidenvarsipusikot pois (myös Uimarannantie ja uimaranta) ja Sieppijärven kirkko näkyville niin, että näköesteenä olevat puusto ja pensaat raivataan pois.
b.
Sisun talolta ylös Sieppuvaaraan johtavan latupohjan, ns. ”Sisun vanhan vitosen” raivaaminen eli linjan aukaiseminen, jotta linjalle tampattavaa latua voitaisiin jo ensi keväänä käyttää esimerkiksi ohjelmallisen hiihtotapahtuman järjestämiseksi. Maanomistajien luvista on sovittu.
c.
Moottorikelkkauraston jatkaminen Sieppijärven kylältä lähimmälle kylän tankkauspaikalle eli SEOasemalle. Tätä nykyä Sieppijärven rannalla olevat opasteet ohjaavat tankkauspisteelle, jota ei ole olemassa.
d.
Sieppijärven uimarannan kunnostaminen niin, että rannalla kasvava heinämaa poistetaan kokonaan, ja tilalle tuodaan hiekkaa rannan muuttamiseksi hiekkarannaksi. Uimarannan kunnostamiseen tarvittavan hiekan hankkisi Kolarin kunta, joka vastaa rannan hoidosta.
e.
Järven niittäminen yhteistyössä kyläyhdistyksen kanssa. Niittotöistä on vain hyviä kokemuksia aikaisemmilta kesiltä.
f.
Sieppijärven uimarannan puhdistaminen uppotukeista ja tammen korjaaminen Kyläyhdistys on jo vuonna 2004 tehnyt esityksen Kolarin kunnalle, että Lapin ympäristökeskus tulisi mukaan korjaamaan Sieppijärven uittoaikaisia haittoja, joita ovat uppotukit järven pohjassa ja kiviarkut. Kunnanhallitus on 26.4.2004 päättänyt tehdä esityksen, että ympäristökeskus selvittäisi Sieppijärvessä olevan padon korkeuden vaikutuksen vedenpintaan ja sen, minkälaisin toimenpitein vedenpinta saadaan alkuperäiseen korkeuteen. Lisäksi kunta on päättänyt esittää ympäristökeskukselle, että se selvittäisi, kenelle uppotukkien poistaminen kuuluu. Koska kunnan esitysten jälkeen järviasiasta ei ole tullut tietoa kyläyhdistykselle, päätti yhdistys muistuttaa asiasta lisäämällä nämä järven hoitamiseen liittyvät työt tälle listalle. Kyläyhdistys erityisesti esittää, että ympäristökeskus poistaisi uimarannan pohjassa olevat uppotukit, rakentaisi pitävän tammen
Naamijoki-suuhun, jotta järven veden korkeus saadaan alkuperäiseen korkeuteen sekä poistaisi vanhojen kiviarkkujen (2-3 kpl) kohdilla olevat kivet.
7.
Hallitus keskusteli Kuurusenvuoman kota-asiasta ja kuuli rakennustöistä vastaavan Taisto Liikamaan näkemyksiä asian etenemisestä. Päätettiin, että puheenjohtaja selvittelee KKTM:n Kolarin toimistolta rahoituspäätöksen viipymistä. Hallitus päätti, että Taisto Liikamaa ja Marko Koivumaa päättävät, rakennetaanko kota pelkkahirrestä vai pyöröhirsistä.
8.
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 21.30.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.