Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

Kehittyvä Sieppijärvi ry.
PÖYTÄKIRJA
Kyläyhdistyksen hallituksen kokous 20.10.2010
Aika ja paikka: Sieppijärvellä 20.10.2010 klo 19.00
Läsnä: Kari Koivumaa, pj, Katariina Granat siht, Emmi Vaattovaara, Ossi Lappea, Mikko Pääkkölä, Veikko Kylmämaa. Poissa Taisto Liikamaa
1.
Puheenjohtaja avasi kokouksen.
2.
Sihteeri luki edellisen kokouksen (27.5.2010) pöytäkirjat, jotka todettiin kokousten kulun mukaisiksi. Pöytäkirjojen kopiot on lisätty kylän nettisivustolle. Paperiversio on mapissa, jota säilytetään yhdistyksen kokoustilassa.
3.
Päätettiin syyskokouksen ajankohdaksi 30.11.2010 klo 18.00. Hallituksen kokous pidetään samana päivänä klo 17.
4.
Puheenjohtaja selosti kotahankkeen tilanteen. Hirret on saatu valmiiksi, kattolaudat on höylätty, perustan alusta on tehty ja sementtipilarit ostettu. Hankkeelle haetaan jatkoaikaa (2 v), koska hirsimiehiä ei ole saatu.
5.
Piimäkaltiolle tulevan kämpän (5x4) rakennuslupa on saatu. Kämpän kasaa Aimo Filppa. Hän tarvitsee kaverin, jota Ossi lupasi kysellä Taistolta.
6.
Hallitus sai luvan kysellä uusia jäseniä kyläyhdistyksen hallitukseen.
7.
Kuultiin, että kesän aikana ns. yty- työt eivät toteutuneet, Sieppijärvelle ei saatu yhtään työpäivää. Puheenjohtaja ilmoitti lähettäneensä kirjelmän Palovaaran esimiehelle Reijo Kallioniemelle.
Kirjelmässä puheenjohtaja on ilmaissut tyytymättömyytensä asiaan. Sama kirjelmä on lähtenyt myös Kolarin elinkeinoasiamiehelle.
Puheenjohtaja ilmoitti, että hän on tehnyt Lappean Ossin kanssa omana yty-työnä polttopuita Sieppijärven uimarannalle.
8.
Kuultiin, että Laestadiuspolun uudet opasteet, Jutilan painamat kartat, on asennettu maastoon. Sen sijaan maanmittauslaitoksen kanssa yhteistyössä tehtävä ns. myyntikartta on edelleen ns. ”työn alla”. Paavo Korteniemi on saanut karttapohjan, johon hän laatii tekstit. Ennen painotyötä karttapohjaan tulevat kuvat kuvateksteineen tulee myös valita kuvaajien kanssa. Mallipohjassa olevat kuvat ovat vain malleja.
9.
Sieppijärven kyläpaitoja (No son Sieppijärvi) on myynnissä edelleen. Varasto on Lappean Ossilla, ja paitojen hinnat 15 e ja 20 e.
10.
Keskusteltiin Sieppijärven kunnostamisesta ja päätettiin ottaa yhteyttä elinkeinoasiamies Tapio Niittyrantaan .
Hänen mukaansa vedenpinta on ollut mittaushetkellä12 cm yli lupaehtojen.
Vettä tarvitaan, jotta niittäminen onnistuisi. Vedenpinnan nostaminen vaatii luvan. Kunnan talousarvioon on tehty esitys, että kunta hankkisi niittokoneen, haravakoneen ja veneen. Niittäminen alkaa, jos kunta hankkii kaluston. Päätettiin, että puheenjohtaja ottaa yhteyttä Niittyrantaan, miten vedenpinnan nostamisasia on edennyt.
11.
Kyläyhdistys seuraa koulun tilannetta. Tällä hetkellä kolme luokkaa on toimintakiellossa. Seuraava mittaus tehdään, kun tulevat pakkanen ja lumi. Tuuletusaukot on tehty.
12.
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20.15.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.