Kyläyhdistyksen
pöytäkirjat

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry:n kokouspöytäkirjat, myös hallituksen pöytäkirjat.
Pöytäkirjat ovat julkaisujärjestyksessä, päivämäärittäin

Toimintakertomus Kehittyvä Sieppijärvi ry 2020/ Reeta Ikonen 15.3.2021

 

 

KEHITTYVÄ SIEPPIJÄRVI RY VUOSI 2020

 

Kehittyvä Sieppijärvi ry on Sieppijärven kyläyhdistys, jonka tavoitteena on kehittää kylää, järjestää virikkeitä ja tapahtumia kyläläisille sekä toimia kylän ja kyläläisten edunvalvojana. Rahan kerääminen erilaisilla tapahtumilla kylän yhteisiin hankkeisiin on myös tärkeää, koska kaikkiin hankkeisiin tarvitaan yleensä myös kylän oma rahoitusosuus. Vuonna 2020 meillä oli 67 jäsenmaksun maksanutta jäsentä.

Kehittyvä Sieppijärvi ry on perinteisesti muistanut Sieppijärven koulupiiriin syntyviä lapsia ja vuonna 2020 lapsia oli neljä. Heitä muistettiin pienellä lahjalla ja kunniakirjalla kevätkokouksen jälkeen. Kevätkokous pidettiin poikkeuksellisesti vasta 1. kesäkuuta.

Vuosi 2020 oli muutenkin kaikin tavoin poikkeuksellinen koronapandemian takia. Kaikkia suunniteltuja tapahtumia ei kokoontumisrajoitusten vuoksi pystytty järjestämään. Vappukokko poltettiin hallitusväen voimin vappuaattona ja siitä tehtiin livelähetys nettiin. Se jäikin toistaiseksi viimeiseksi vappukokoksi, kun kunta kielsi kokon keräämisen uimarannan läheisyyteen siitä aiheutuneiden valitusten takia.

Uimarannalla pidettiin ulkoilmakonsertti, jossa Tapani Haapasaaren yhtye soitti. Meän kodalla järjestettiin joitain pieniä ulkoilmatapahtumia kesän aikana ja syksyllä kyläyhdistys oli mukana järjestämässä Harry Ylisaukko-ojan konserttia Sisulla. Kuusensytytysjuhla pidettiin pienimuotoisena ensimmäisenä adventtina. Muita tapahtumia ei järjestetty tai ne jouduttiin alati muuttuvien kokoontumisrajoitusten takia perumaan.

Viime vuodessa oli poikkeuksellista myös aikainen lumen tulo ja lumen paljous. Sen takia jouduttiin järjestelemään uudelleen kylän läheistä latuverkostoa. Kunnan tampparilla ei tehty latua Viljamille, vaan tehtiin uusi latu Heinävuoman laavulle. Syyskokouksessa kyläläisiltä tuli toive, että Heinävuoman ladun tekisi seuraavanakin vuonna kunta ja Viljamin ladun talkoilisivat kyläläiset. Samalla sovittiin, että kyläyhdistys hankkii maanomistajilta luvat Heinävuoman ladun raivaamiseen ja reitti raivataan talkoilla.

Uimarannalla tapahtui taas paljon viime vuoden aikana. Sinne hankittiin jo edellisenä vuonna kunnalta anotulla yhteisöavustuksella pöytäkalusto. Pöytäkaluston teki meille Raimo Vaattovaara. Lisäksi uimarannalle hankittiin polkuvene, jota vuokrataan sup-lautojen tavoin. Kunta toi rannalle myös uuden kompostikäymälän. Uimarannan suuri laituri halkaistiin kahdeksi pienemmäksi, jotta niitä olisi helpompi siirrellä. Toinen laituri laitettiin lähemmäs rantaa pienempiä lapsia ajatellen ja toinen laitettiin vanhalle paikalle.

Rannalla tehtiin kahteenkin otteeseen maatöitä. Alkukesällä leviteltiin edellisenä kesänä levittämättä jääneet hiekat ja asennettiin vähän lisää suodatinkangasta. Heinäkuun lopussa rankkasateet tekivät tuhoja rannalla. Virta vei suuren määrän hiekkaa järveen ja teki valtavan kanjonin uimarannan poikki. Kunta toi rannalle lisää hiekkaa ja tasoitti rannan.

Kyläyhdistyksen hallitus on tällä toimikaudellaan selvitellyt läheisten virkistyskohteiden omistussuhteita ja selvisi, että esimerkiksi Patotiellä sijaitsevat uimakoppi ja ulkovessa olivat kyläyhdistyksen. Koska kylän keskellä oleva uimaranta on vakiintunut kyläläisten uimapaikaksi, ovat nämä rakennukset olleet käyttämättöminä vuosia. Kyläyhdistys myi rakennukset suljetulla tarjouskilpailulla.

Myös Laestadiuspolun varressa olevista rakennuksista saatiin uutta tietoa. Laestadiuspolun osalta tehtiin kunnan kanssa yhteistyötä sen verran, että Kyläyhdistys selvitti ja raportoi kuntaan korjaustarpeesta välillä Sieppijärvi-Piimäkaltio. Kehitysjohtajan vaihduttua yhteistyö tältä osin loppui, eikä ole tiedossa aikooko kunta ryhtyä korjaustoimenpiteisiin. Sieppijärven lähelle on suunnitteilla myös uusi reittihanke, Ylisenvaaran maisemapolku. Hanketta vetää kotiseutuyhdistys Vasittu Luuta ja Kyläyhdistys on luvannut olla hankkeessa mukana.

Syksyllä kunta lahjoitti Sieppijärvelle uudemman kaukalon ja vanha kaukalo purettiin pois talkoilla. Kyläyhdistys sai myös uuden hallituksen, kun kaksivuotiskausi tuli päätökseen. Hallituksessa jatkoivat Reeta Ikonen (puheenjohtaja), Piritta Unga (rahastonhoitaja/sihteeri), Pertti Unga ja Toni Ylläsjärvi. Uusiksi jäseniksi saimme Miikael Rundgrenin ja Tuulia Vaattovaaran.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.