Osuuskunta

Osuuskunta Sieppijärven Kyläverkko

Osuuskunta Sieppijärven Kyläverkko perustamisasiakirja laadittiin 15.6. 2017 ja se rekisteröitiin kauppareksiteriin 26.6.2017. Osuuskuntaa oli perustamassa kuusi henkinen innokas porukka, jonka tavoitteena oli saada toimivat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet (mm. internet) alueelle Koivulanpää, Sieppijärven taajama-alue, Poikkijärvi, Järvirova, Ylinenvaara, eli koko Sieppijärven seutu.

Osuuskunnan toiminnan periaatteena on toimia voittoa tavoittelemattomasti ja tuottaa jäsenilleen osuuskunnan toimialaan liittyviä palveluja ja suorittaa kilpailutuksia jäsenilleen toimntaan kuuluvista laite- yms. hankinnoista.

Osuuskunnan toimialana on mm. hankkia, rakentaa, omistaa, ylläpitää, hoitaa, myydä ja vuokrata hallinnassaan olevaa tietoliikenneverkkoa ja sen liittymiä. Osuuskunta voi ostaa, myydä, välittää, vuokrata ja tuottaa verkkoon liittyviä palveluja ja laitteita sekä siihen liittyviä atk- ja tietoliikennepalveluja, -ohjelmistoja ja –laitteita. Osuuskunta voi ostaa, myydä, vuokrata ja hallita kiinteistöjä, arvopapereita tai muuta omaisuutta. Osuuskunta voi myös hallinnoida tämän verkon luomiseen ja kehittämiseen tähtääviä hankkeita. Osuuskunnan tarkoituksena on verkon antamin edellytyksin tukea kestävää kehitystä.

Näillä sivuilla pyrimme kertomaan valokuituverkon toiminnasta.

Liity sinäkin Osuuskuntaan ja hanki vertaansa vailla oleva valokuituverkko.

Osuuskunnan suunnitelmien toteutuessa ja valokuituhanke saa tarvittavat avustukset niin kuituverkon rakentaminen alkaa touko-kesäkuussa 2018 ja valmistuu syksyllä 2018. Jos avustuksia ei saada tai verkkon liittymämäärä jää kohtuuttoman alhaiseksi – hanke raukeaa ja osuusmaksut palautetaan.

Sieppijärven alueelle rakennettavan kyläverkon omistavat osuusmaksun maksaneet osuuskunnan jäsenet yhdessä