Sieppijärven Kyläverkko

Osuuskunta

29.08.2018 Tiedote

Nyt on pyritty jakamaan ja kertomaan kaikille valokuituun liittymän merkintäpaalut ja  kuinka tontilla tulee tehdä liittymä omaan rakennukseen. Katsokaa muut kaapeloinnit omalla tontilla. Esim. Sähkö on tärkeä..
jos kysyttävääniin soita;
valokuiturakentaminen alkaa Sieppiärven alueella ihan pian

 • Ari Unga, puheenjohtaja, 0400 466897
 •   Eija Vaattovaara, sihteeri,5, 040 7335973
 • Rainer Vuontisjärvi, rahastonhoitaja 0400 888805
 • Marjukka Ollitervo-Satta, varajäsen,
 • Paula Muotka, jäsen, 045 3427217
 • Jyrki Vaattovaara, jäsen, 040 7335973
 • Mirka Kaikkonen, varajäsen

terv. Ari Unga.

Miksi valokuitu

Miksi valokuitu

24.8.2018 Tiedote

Valokuiturakentaminen alkaa hyvin pian. Osuuskunnan osakkaat – Kuidun reittimerkintää varten tontillesi on pyritty toimittamaan ”tikut” urakoitsijaa varten, jotta he osaavat aurata reitin oikeaan paikkaan. Ks. ed tiedote 6.6. 2018. Kellä näitä  puuttuu niin ota yhteyttä. Mieti myös misä sijaitsee muut maanalaiset kaapelit esim. sähkö tms. tontillasi – niin ilmoita siitä meille. ”Merkkitikkuja” (oranssit) saa Arin pihasta hakea 3 kpl/talous.

9.8.2018 Tiedote

Sieppijärvellä valokuiturakentaminen aloitetaan viikolla 34 – 35. Ensin rakennetaan Vaattojärvi ja sitten urakoitsija siirtyy Sieppijärvelle. Hyvältä näyttää. Teille jotka ovat päättäneet ottaa valokuituliitymän lähestytään sähköpostilla piakkoin ja kerrotaan lisää liittymästä ja koululla pidettavässä info-tilaisuudesta. Aika ja paikka ilmoitetaan sähköpostilla liittyjille ja näillä sivuilla.. Olkaahan hermolla…

6.6.2018 Tiedote

Valokuiturakentamisen ja materiaalitoimittajat on valittu 4.6.2018 osuuskunnan hallituksen kokouksessa ja todettu että liittymän hinta voi olla alle 1500 euroa. Kuitenkin enintään 1500 euroa.
Hinta sisältää kaivutyöt kiinteistön seinälle asti (routaeristeeseen asti) sekä maakaapelin päättämisen seinälle asennettavaan ulkoseinäkoteloon. Hinta sisältää materiaalien osalta mediamuuntimen sekä sisäänmenokaapelin ulkoseinäkotelolta mediamuuntimelle. Työn osuus ulkoseinäkotelolta sisälle jää kiinteistönomistajan vastuulle (opastetaan tekemään itse tai tilaamaan työn erikseen). Piha-alueella tapahtuva työ ja muu kiinteistön omistajan toimesta tapahtuva kustannus on myös kotitalousvähennyskelpoista verotuksessa.

Jos liittymän hinta jää huomattavsti alle 1500 euroa siitä ilmoitetaan allekirjoitustilaisuudessa

Liittymäsopimukset allekirjoitettuna:
hallituksen jäsenelle kottiin tai
– sähköpostitse: sieppiverkko@gmail.com
– postitse: Osuuskunta Sieppijärven Kyläverkko, Kirkkotie 2, 95800 Sieppijärvi

Tai puhelimitse sovittu tapaaminen:
0400 466897

Liittymissopimus täällä..

 

17.5.2018 Tiedote

Tänään on eri toimijoille (rakennus ja materiaalitoimittajat) tehty hankintailmoitus järjestelmään HILMA, ns. kansallisten hankkeiden alue jossa ilmoitetaan hankkeista joissa eri urakoitsijat voivat ilmoittaa halukkuutensa osallistua kilpailuun (pakollinen). Jokainen joka haluaa lisätietoja ja haluaa osallistua kilpailuun voi tarkastella niitä osoitteissa:
Rakentamisen osalta:
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2018-011407
Materiaalien osalta osoiteessa:
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2018-011393

Tietysti osk antaa lisätietoja alueen toimijoille

Lisää liittyjiä toivotaan 🙂

 

 

 

Tiedote 14.5.2018

Kilpailutuksia aletaan tehdä maanrakennus- ja materiaalihankinnoiden osalta. Tarkoitus on saada eri toimijoiden tarjoukset toukokuun loppuu mennessä. Silloin saadaan tarkennettu kuvaus siitä mitä liittymään tulee ja mitä se tulee maksamaan/liittyjä. Tiedotus alueelle heti kun tarjoukset on saatu. Kutakuinkin mennään Vaattojärven hankkeen kanssa yhtä matkaa, mikä on hyvä asia.
Lupia on saatu: Kaapeleiden sijoituslupa kaavateiden varrelle (kunta), Ely-keskuksen lupa kaapelien sijoittamiseksi Ely-teille, vt21, vt-21-järvirova – järvirova-poikkijärvi.
Tulkaapa mukaan joka mietti vielä liittyäkkö valokuituun. Ollaan mukana aika suuressa hankkeessa kyläläisten eduksi.

Jk. Yksi teleoperaattori on jo laittannut tarjouksesnsa

 

tiedote 01.05.2018

Tiä häntä kävivät luoteislapista toimittajat. Vastattiin sen mikä tiedettiin

26.4.2018 Tiedote

Tällä hetkellä on käyty aloitusneuvettulu Ely-keskuksen kera ja todettu että valokuituverkko toteutetaan – Sieppijärvellä ja lähialealueilla.  Alueella on Yli 80 liittyjää tällä hetkellä. Lisä ei ole pahitteeksi. Kannattaa muistaa, että että taloudet jotka jäävät pois rakennusaikaiseta liittymästä joutuvat jälkikäteen maksamaan n. kolminketaisen summan liittyäkseen kuituverkkoon. . Kokonaiskustannusarvio on n. 400 000 euroa josta tuki on n. 330 000 euroa.. Kuituverkko tulee olemaan kyläläisten (jäsenten) omaisuutta.

Nyt (toukokuussa) aloitetaan kilpailutukset. Ensimmäisenä on projektipäällikön kilpailutus. Sitten tulee maanrakennus- ja operaattorikilpailutukset.

4.4.2018 Tiedote

Osuuskunnan hallitus kokoontui 3.4. Kokouksessa käsiteltiin ennakkotialukset, joita olikin kertynyt mukavasti… 72 kotitaloutta.
Lisäksi….

 • rakentamisvaisvaiheen 2 -osa (suunnitelmien viimeistely – kustannuslaksenta) on aloitettu saatujen ennakkotilausten perusteella
 • odotellaan Kolarin kunnan kannanottoa kuituun liittymiseksi rakentamattomien tonttien osalta Sieppijärven rakennuskaava-alueella.
 • kuitukaapelin sijoituslupaa kaavateiden varteen on  haettu tekniseltä lautakunnalta
 • ns. siltarahoitusta on haettu Kolarin kunnalta rakentamisvaiheen ajaksi. Kunnanhallitus oli myönteinen hakemukselle. Siltarahoituksesta päättää lopullisesti kunnanvaltuuston kokous. Valtuusto kokoontuu 10.4. ELY:n avustustahan saatiin n. 328 000 euroa.

Kunhan kustannuslaskelmat on saatu (rakentamisvaihe 2) kylän väkeä kutsutaan esim. koululle lopullisen liittymäsopimuksen allekirjoittamista varten näillä nettisivuilla, sähköpostilla ja Luotei-Lappi -lehden ”pidä mielessä palstalla”.
Päätetty on että valokuituliittymän hinta ei saa ylittää 1500 euroa. Liittymän asiakas voi maksaa joko kerralla tai 4 osassa tai 10 osassa

Vieläkin ehtii mukaan valokuituun 🙂

20.3.2018 Valokuituilta

Sieppijärven koululla perjantaina 23.3.2018 klo 18.00
Alueen asukkaat nyt joukolla mukaan.
Tulkaa kuulemaan missä mennään tällä hetkellä.
Mukana asiantuntijoita.
Ennakkotilaus kuituverkkoon liittymiseksi mahdollista myös tässä tilaisuudessa.
Kahvitarjoilu

Ohjelma..