Sieppijärven Kyläverkko

Osuuskunta

14.12.2018 Tiedote

Valokuituilta maanantaina 17.12.2018 klo 18.00 Sieppijärven koululla.

Tervetuloa kaikki mukaan!

3.12.2018 Tiedote

Kaikki ei mene aina niin kuin ”strömsöössä”
Tällä helekellä kiinteistöjen sisälle tulevien mediamuuntimien asennuksien osalta on päästy yli puolen välin (43 kpl). Ongelmana on se että kiinteistöjen omistajat ovat pääsääntöisesti työrupeamalla päivisin ja olemme koettaneet osuuskunnan puitteissa tehdä näitä asennuksia sitte iltaisin ja viikonloppuisin. Mediamuuntimet asentaa tai toimittaa osuuskunta.  Jakokaappien asennus teiden varsilla sujuu mukavasti lauhkeiden säiden ansiosta – 3 kpl taitaa olla asentamatta tällä hetkellä. Sen jälkeen tulee mittaukset kiinteistön ja ”keskuksen välillä” että kaikki on ok. Toiveena on kuitenkin että ensimmäisiin testauksiin päästään joulukuun aikana. Olkaahan kärsivällisiä. Budjetissa ollaan pysytty hyvin.

Valokuituilta järjestetään piakkoin ja josta ilmoitetaan jäsenille erikseen  sähköpostitse.

 

31.10.2018 Tiedote

Lopullinen liittymäkartasto on valmistunut. Liittymät on nähtävillä sivuston valikosta Aluekartat.
Asennustyöt jatkuvat edelleen. Kiinteistöjen sisälle tulevia mediamuuntimia asennetaan osuuskunnan toimesta ja ulkopäätekoteloita urakoitsijan toimesta. Tavoittena on saada edellä mainitut asennukset valmiiksi marraskuun loppuun mennessä. Teiden varsilla olevien jakokaappien ja jakokaivojen asennukset ja kaapelihitsaukset jatkuvat niinikään.
Toivotaan lauhkeita kelejä asentajille.

Valokuituilta järjestetään lähiaikoina – ajankohta ilmoitetaan liittyjille sähköpostilla. Kuituillassa keskutellaan mm. operaattorivaihtoehdoista, hinnoista ja tilaamisestakin (tarjouksia on saatu), sekä muista verkkoon liittyvistä asioista.

 

25.10.2018 Tiedote

Valokuituverkon rakennustyöt on saatu valmiiksi 24.10.2018. Urakoitsija Alakuijala siirsi viimeiset koneensa pois 25.10.2018, joten kylän raitti hiljeni siltä osin.
Kuituprojekti kuitenkin jatkuu kiinteistöjen liittämisellä kuituverkkoon. Asentajat kierävät kylää ulkopäätekoteiloiden asennuspuuhissa, teidan varsilla olevat jakamot kytketään ja mediamuuntimia asennellaan talojen sisälle.
Oletettu ”valtakunnanverkkoon” liittyminen tapahtuisi marraskuun loppupuolella.

Oletko kiinnostunut hankkimaan uuden nykyaikaisen television. Osuuskuntana voidaan osuuskunnan jäsenille pyytää tarjouksia isommasta laitehankintaerästä ja näin saataisiin etua jäsenille.
Ilmoita kiinnostuksesi kyläverkon sähköpostiin sieppiverkko[at]gmail.com tai Arille tai Rainerille.

Rainer: 0400 888805
Ari: 0400 466897

23.10.2018 Tiedote

Osuuskunta Sieppijärven Kyläverkon osakkaat.
Talkoopäivä la 27.10.2018 klo 10.00 alkaen. Kerätään romukaapelit ja pahvit yms pois teiden varsilta ja siistitään aluetta. Napapiirin kuljetuksen kanssa on sovittu että sen alueelle (ent TVH:n tukikohta) voidaan ”romua” sijoittaa odottamaan lopullista poiskuljetusta. Sinne kerätään myös tyhjät kaapelikelat odottamaan palautusta.

Pari traktoria tarvitaan joista toisessa olisi trukkipiikit ja toisessa kippikärry (ilm. alla olevaan numeroon).

Keräännytään lauantaina Satta Baarille.
Kahvistelu Tiinan Herkussa
Tervetuloa talkoisiin

0400 466897

 

17.10.2018 Tiedote

Valokuituverkon eteneminen
– Valokuitu maakaapeli on vedetty urakoitsijan toimesta kiinteistöjen seinustalle kiinteistön omistajan valitsemaan paikkaan.
– Ulkopäätekoteloiden asennus aloitetaan urakoitsijan toimesta viikolla 43 kuituverkkoon liittyneille.
– Ulkopäätekotelo asennetaan n. 120 cm maanpinnasta ts. lumirajan yläpuolelle.
– Osuuskunta on aloittanut kiinteistöön sisälle tulevien aktiivilaitteiden ja talokaapelien toimituksen viikolla 42.
– Urakoitsija liittää talokaapelin ulkopäätekoteloon jos talokaapeli on vedetty valmiiksi ulos.
– Talokaapelin ulosvientiä varten tarvitaan 20 mm reikä, kun kaapeli viedään seinän lävitse tai ullakon kautta. Pitkää 20 mm puuporaa saa lainaksi osuuskunnalta
Osuuskunta avaustaa tarvittaessa.

ks. ohjeita

1.10.2018 Tiedote

Tervetuloa keskustelemaan

Tervetuloa Osuuskunta Sieppijärven Kyläverkon osakkaat kuituiltaan LA 6.10.2018 klo 16.00 alkaen Sieppijärven koululle. Tilaisuudessa Telian edustajat esittelevät erilaisa liittymävaihtoehtoja netitin käytöstä, tv-palveluista yms.. hintatietoineen ja kertovat lisää Telian ”avoimesta kuidusta”.

Tilaisuus on avoin myös muille asiasta kiinnostuneille

 

29.08.2018 Tiedote

Nyt on pyritty jakamaan ja kertomaan kaikille valokuituun liittymän merkintäpaalut ja  kuinka tontilla tulee tehdä liittymä omaan rakennukseen. Katsokaa muut kaapeloinnit omalla tontilla. Esim. Sähkö on tärkeä..
jos kysyttävääniin soita;
valokuiturakentaminen alkaa Sieppiärven alueella ihan pian

  • Ari Unga, puheenjohtaja, 0400 466897
  •   Eija Vaattovaara, sihteeri,5, 040 7335973
  • Rainer Vuontisjärvi, rahastonhoitaja 0400 888805
  • Marjukka Ollitervo-Satta, varajäsen,
  • Paula Muotka, jäsen, 045 3427217
  • Jyrki Vaattovaara, jäsen, 040 7335973
  • Mirka Kaikkonen, varajäsen

terv. Ari Unga.

Miksi valokuitu

Miksi valokuitu

24.8.2018 Tiedote

Valokuiturakentaminen alkaa hyvin pian. Osuuskunnan osakkaat – Kuidun reittimerkintää varten tontillesi on pyritty toimittamaan ”tikut” urakoitsijaa varten, jotta he osaavat aurata reitin oikeaan paikkaan. Ks. ed tiedote 6.6. 2018. Kellä näitä  puuttuu niin ota yhteyttä. Mieti myös misä sijaitsee muut maanalaiset kaapelit esim. sähkö tms. tontillasi – niin ilmoita siitä meille. ”Merkkitikkuja” (oranssit) saa Arin pihasta hakea 3 kpl/talous.

9.8.2018 Tiedote

Sieppijärvellä valokuiturakentaminen aloitetaan viikolla 34 – 35. Ensin rakennetaan Vaattojärvi ja sitten urakoitsija siirtyy Sieppijärvelle. Hyvältä näyttää. Teille jotka ovat päättäneet ottaa valokuituliitymän lähestytään sähköpostilla piakkoin ja kerrotaan lisää liittymästä ja koululla pidettavässä info-tilaisuudesta. Aika ja paikka ilmoitetaan sähköpostilla liittyjille ja näillä sivuilla.. Olkaahan hermolla…