Osuuskunta

Miksi valokuitu

Valokuidulla toteutettu laajakaistayhteys on nykyisin yhtä välttämätön perustoiminto kuin vesi, sähkö ja lämmitys. Valokuituyhteyden avulla pidämme yhteyttä ympäröivään maailmaan ja voimme käyttää jatkuvasti monipuolistuvia ja kehittyviä sähköisiä palveluita.

Aidosti nopean laajakaistayhteyden avulla internetin resurssit ovat käytettävissäsi lähes välittömästi. Voit tavata sukulaisiasi tai tuttaviasi helposti videoyhteyksien avulla, saat ulottuvillesi laajan ja laadukkaan viihdetarjonnan, turvapalvelut, hoivapalvelut, mahdollisuuden realiaikaiseen etäopiskeluun, voit tehostaa yrityksesi tai elinkeinosi toimintaa luotettavilla internetyhteyksillä, saat mahdollisuudet toimivaan etätyöhön – tarvittaessa myös kesämökille ym. ym. Nopeaan laajakaistaan investoiminen nostaa myös kiinteistösi arvoa!

Hankkiessasi huippunopean valokuidulla toteutetun laajakaistayhteyden varmistat myös perhesovun säilymisen, sillä se mahdollistaa useamman käyttäjän yhtäaikaisen netinkäytön  tietoliikenneverkon hidastumatta . Voit katsella TV:tä internetin välityksellä samaan aikaan, kun lapsesi käyttävät somea (sosiaalinen media) tai pelaavat verkossa!

Huippunopea yhteys ei tarkoita pelkkää hupia: myös valtio ja kunnat ovat sitoutuneet kehittämään sähköisiä palvelujaan (sote). Lähitulevaisuuden uudet palvelut ja moderni tietoliikenne edellyttävät suuria tiedonsiirtonopeuksia, joihin langattomien tai kiinteiden kuparikaapeleiden kautta toimivien yhteyksien ominaisuudet eivät enää riitä.

Ne onnekkaat, jotka ovat jo saanet huippunopean internet-yhteyden kotiinsa, eivät siitä enää luovu: ”En edes osannut kuvitella, että tämä on näin hyvä!! Miksi odotin näin kauan?! Jos olisin aiemmin tiennyt, olisin vaatinut tätä jo paljon aikaisemmin!! Miten ihmeessä pärjäsin ennen ilman?!”  Tällaisia kommetteja kuulet heidän suustaan.

Video: Valokuitukaapelin pihakaivuu auraamalla 2014, Utajärven Kyläverkot-hanke

Video:  Aktiivilaitteen asennus, Utajärven Kyläverkot-hanke