Osuuskunta

Valokuituliittymän liittymissopimus

Tee valokuituliittymän liittymissopimus. Liittymismaksun voi suorittaa myös useammassa erässä.

Alueet: Ylinenvaara, Sieppijärven kylä, Koivulanpää, Järvirova, Poikkijärvi.

Valuokiturakentamisen ja materiaalitoimittajat on valittu 4.6.2018 osuuskunnan hallituksen kokouksessa ja todettu että liittymän hinta voi olla alle 1500 euroa. Kuitenkin enintään 1500 euroa.
Hinta sisältää valokuidun tuonnin kiinteistön ulkoseinään asti ja aktiivilaitteet kiinteistön sisälle. Kiinteistön omistajan kustannukseksi jää aktiivilaitteiden asennustyöt kiinteistön sisällä (n. 150 eur), piha-alueella tapahtuva työ ja muu kiinteistön omistajan toimesta tapahtuva työ on myös kotitalousvähennyskelpoista verotuksessa.

Keväällä 2017 tehty alustava kyläkysely on suuntaa antava kuituliittymän hintaa määriteltäessä. Kyselyssä oli mukana 174 taloutta joista 75 ilmoitti olevansa erittäin kiinnostunut valokuituverkosta ja ”kiikun kaakun” liittymahalukkuus oli 66:lla taloudella.

Hankesuunnitelma ja rahoitushakemus on laadittu siten että koko alueen taloudet olevat siinä mukana. Alustava suunnitelman mukainen liittymähinta on n. 1200 – 1500 eur/talous.  Lopullinen liittymähinta määräytyy todellisen liittyjämäärän mukaan. Liittymämaksun voi osuuskunnalle suorittaa myös osissa.
ks. kartat

 

Sijoita valokuituun, sijoita nykypäivään ja tulevaisuuteen

 Liittymissopimus