Kotiseutumuseo

 

Kolarin kunta avasi Sieppijärven kotiseutumuseon elokuussa vuonna 1986.
Pääkön pirtti siirrettiin kylältä Rovan vainiolle!

Ennen kuin näin pitkälle päästiin, oli tarvittu todella paljon kuntalaisten yksituumaisuutta museon tarpeellisuudesta. Kotiseutumuseo saatiin Sieppijärvelle, koska se koettiin tärkeäksi.

Yksityiset ihmiset olivat tehneet paljon töitä museon eteen keräämällä talosta taloon vanhoja esineitä ympäri kyliä.

Esimerkkinä olkoon kesä 1984. Silloin Elvi Filppa kulttuurilautakunnan edustajana, Esko Vapa autonkuljettajana ja Katariina Granat Elvin kaverina ajelivat yhdessä ympäri pitäjää, ja saivatkin autokuormallisen esinelahjoituksia.

Museon avajaisvuonna kulttuurilautakunnan puheenjohtajana toimi Arvi Ahola. Museon avajaisiin Pääkön pirttiin kokoontui mukava joukko kuntalaisia, jotka kuuntelivat puheita ja tervehdyksiä sekä tutustuivat taloon ja esinekokoelmaan.

Varsinainen avajaisjuhla oli järjestetty Sieppijärven Sisun talolle illalla. Silloin Sisulle kokoontui suuri joukko kunnan kulttuuri-ihmisiä ja päättäjiä museoiltamien merkeissä. Juhla oli hauska, ohjelmallinen museoväen tapaaminen.

Kuvia museosta (Liisa Virtanen)

Kuvia museosta (Liisa Kuru)

Museosivu (Kolarin kunta)

Kolarin kotiseutumuseosta ja siihen liittyvästä muinaispolusta on maininta myös Suomen muinaispolkuja esittelevässä internet-sivustossa.

Kyläpäällikko:
   Reeta Ikonen
  reeta.ikonen[at]hotmail.fi
  +358405064273

 

Kyläsihteeri:
   Piritta Unga
  pirittaunga[at]gmail.com
  040 9122908

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai esimerkiksi ideoita kyläyhdistykselle, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.